13 ℃

KNVB laat duizenden werkloze stadionbouwers uit Qatar invliegen voor vulling Huis van Oranje

KNVB laat duizenden werkloze stadionbouwers uit Qatar invliegen voor vulling Huis van Oranje
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

De Johan Cruijff ArenA was dankzij een noodgreep van de KNVB dinsdagmiddag toch nog redelijk gevuld. Het Amsterdamse stadion is tijdens het WK voetbal omgedoopt tot ‘Huis van Oranje’, waar de verrichtingen van het Nederlands Elftal op grote schermen gevolgd kunnen worden.

Voor de wedstrijd tegen Qatar werd slechts een handvol kaarten verkocht, waardoor de aanblik van een leeg stadion dreigde. Maar daar had de KNVB iets op verzonnen. “We hebben vanuit Qatar enkele duizenden, zo niet tienduizend, werkloze arbeidsmigranten laten overvliegen. Die hadden nu toch niks te doen. Ze konden dus net zo goed bij ons in het stadion naar de wedstrijd kijken”, laat een woordvoerder weten.

De voornamelijk uit Nepal, Sri Lanka en Pakistan afkomstige stadionbouwers landden rond het middaguur op Schiphol. “Ze kregen allemaal een oranje shirtje konden zich vervolgens gaan mengen in het feestgedruis”, aldus de KNVB. “Een optreden van Wolter Kroes is wel komen te vervallen. Die mensen hebben daar al genoeg ellende meegemaakt.”

 
Deel dit artikel: