18 ℃

KNVB grijpt eindelijk in: “We gaan fabrikanten van aanstekers voor het gerecht slepen”

KNVB grijpt eindelijk in: “We gaan fabrikanten van aanstekers voor het gerecht slepen”
Foto: Ikhsan Alamsyah P P / Shutterstock.com

De KNVB lijkt na een lange lijst van incidenten bij voetbalwedstrijden eindelijk keihard in te grijpen. De bond wil alle fabrikanten van aanstekers voor het gerecht gaan slepen.

“Dieptreurig, een absoluut dieptepunt en te schandalig voor woorden”. Woordvoerder Eduard Vijfje van de KNVB weet zijn woede nauwelijks onder controle te houden als hij het heeft over het incident tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax van woensdagavond. Ajacied Davy Klaassen werd geraakt door een uit het publiek gegooide aansteker en hield daar een lelijke hoofdwond aan over. De KNVB ziet zich genoodzaakt tot keiharde maatregelen tegen de aanstekerindustrie.

Vijfje vindt het ongelofelijk dat aanstekers gewoon vrijelijk te koop zijn, terwijl die al vaker voor problemen bij voetbalwedstrijden hebben gezorgd: “Het is toch schandalig dat iedereen nu weer naar de KNVB wijst, terwijl je op elke willekeurige straathoek in Nederland aanstekers kunt kopen? Wat kunnen wij daar in hemelsnaam aan doen? Wij willen dat de bal komt te liggen bij de partij die ook daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de veiligheid bij voetbalwedstrijden: de machtige aanstekerslobby.”

 
Deel dit artikel: