13 ℃

Knappe klimaatactiviste Joyce reist de hele wereld over om te demonstreren

Foto: Kudla / Vectoric / TasfotoNL / Shutterstock.com

Enkele tientallen klimaatactivisten hebben zaterdag op Schiphol gedemonstreerd tegen de uitbreiding van de luchthaven. Ze vinden de CO2-uitstoot van de luchtvaart onaanvaardbaar. Ook de knappe Joyce Helms was erbij. De 24-jarige activiste reist voor het klimaat de hele wereld over.

Ze is nog maar net terug van de demonstratie in Madrid en nu is Joyce al op Schiphol. De knappe Joyce Helms is misschien wel de mooiste klimaatactiviste van Nederland. Joyce werd in de afgelopen maanden het gezicht van de klimaatdemonstranten. “Het is super wat we hier doen”, lacht de bloedmooie Amsterdamse. “Samen kunnen we het aantal vliegtuigen terugdringen en zorgen voor een betere wereld met minder CO2.”

Joyce demonstreerde in het afgelopen jaar over de hele wereld voor een beter klimaat. Ze was onder meer in New York, Melbourne, Kaapstad en Santiago. “Als het om het klimaat gaat, ben ik erbij”, glundert ze. “Ik heb maar een paar uurtjes om hier op Schiphol te demonstreren. Ik moet opschieten, want vanavond vlieg ik naar een klimaatdemonstratie in Parijs. Gelukkig is het maar een paar minuten lopen naar de gate.”

 
Deel dit artikel: