Knaagdieren testen tiny houses in Amsterdam

De gemeente Amsterdam experimenteert met het huisvesten van knaagdieren in tiny houses. Op die manier moet wonen in de Randstad weer betaalbaar worden.

Foto: Atiwat Photography / Shutterstock.com

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de huizenprijzen opnieuw sterk zijn gestegen. Vooral in Amsterdam schieten de prijzen omhoog. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning bedraagt 290.000 euro. Dat maakt wonen in Amsterdam nagenoeg onbetaalbaar.

Een proef met hamsters moet duidelijkheid geven over het wooncomfort op een kleiner vloeroppervlak. “Tiny houses zijn al langer een enorme trend. De huizen zijn weliswaar klein, maar van alle gemakken voorzien”, legt projectleider Frenno Postelein uit.

Over drie maanden beoordelen de hamsters hun verblijf in de tiny houses. “Dit soort huisjes hebben een vloeroppervlak van slechts enkele centimeters. Dat is voor studenten en starters op de woningmarkt prima betaalbaar, zelfs in hartje Amsterdam”, aldus Postelijn. “Bovendien zijn deze woninkjes geheel gemaakt van plastic, wat de bouwkosten aanzienlijk verlaagt.”

 
Deel dit artikel: