20 ℃

Kloof tussen rijken en superrijken steeds groter: “Kabinet laat ons in de steek”

Kloof tussen rijken en superrijken steeds groter: “Kabinet laat ons in de steek”
Foto: UfaBizPhoto / Shutterstock.com

“De superrijken kunnen rekenen op allerlei belastingvoordeeltjes, terwijl de gewone miljonair het steeds moeilijker krijgt. Het kabinet laat ons in de steek”, zegt vastgoedondernemer Willem Dumerde (68). 

De kloof tussen rijken en superrijken wordt steeds groter. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut. ‘Gewone’ rijken, met een vermogen tussen 1 en 50 miljoen, zakken steeds verder terug richting de middenklasse. Het kabinet heeft nauwelijks oog voor het leed van deze groep.

Dumerde wijst vooral op de gestegen huizenprijzen. “Het is terecht dat daartegen geprotesteerd wordt”, zegt hij. “Vorig jaar verdiende ik iets meer dan een miljoen euro. Vroeger kocht je daar drie, vier pandjes van. Tegenwoordig heb je voor dat bedrag nog geen vrijstaande woning.”

Volgens Dumerde hebben kleine miljonairs het niet makkelijk: “Je hoort ons niet snel klagen, maar het is niet leuk als je elk duizendje moet omdraaien. Mijn zoon vroeg voor zijn verjaardag een Lamborghini. Ik moest hem teleurstellen met een gewone BMW. Als je dan dat beteuterde gezichtje ziet, dan breekt je hart.”

 
Deel dit artikel: