17 ℃

KLM zet Boeing op Marktplaats

Foto: Mauvries / Issarawat Tattong / Shutterstock.com

Gebruikers van Marktplaats hebben maandag een opvallende advertentie gezien. Vliegmaatschappij KLM biedt een van haar vliegtuigen te koop aan. KLM zou het toestel vanwege ‘dringende geldnood’ te koop hebben gezet.

Vanwege het coronavirus gaat bijna niemand meer met het vliegtuig op reis. Daarom staan vele toestellen van KLM al wekenlang aan de grond. Door de coronacrisis is KLM in grote financiële problemen gekomen. Er wordt zelfs gesproken over een dreigend faillissement.

“Om het hoofd boven water te houden, hebben we snel cash nodig. Daarom hebben we besloten een toestel in de verkoop te doen. Marktplaats is de bekendste site voor handel in tweedehands spullen, dus daar is vast wel iemand die toevallig net naar zo’n ding op zoek is”, legt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij uit.

“Wat de prijs is? Dat komen we graag met de koper overeen. Het is een uniek object, begrijpt u? Je kunt het vliegtuig ombouwen tot hotelkamer, of een uniek studentenhuis. Alleen ermee vliegen is momenteel effe lastig, anders hadden we ‘m niet hoeven verkopen. Enfin, breng gerust een bod uit.”

 
Deel dit artikel: