KLM voegt kaneel toe aan vliegtuigbrandstof tegen nare geur van CO2

Foto: Semmick Photo / Shutterstock.com

Vliegmaatschappij KLM zet een nieuwe stap richting duurzamer vliegen. Op iedere vlucht die vanaf Amsterdam vertrekt wordt vanaf vandaag 0,5 procent kaneel bij de kerosine gemengd. Het mengsel moet er voor zorgen dat de uitstoot van vliegtuigen lekkerder ruikt.

In andere landen geldt sinds dit jaar een bijmengverplichting van 1 procent. In Nederland komt die regel misschien later, maar KLM wil daar niet op wachten. Het kaneelmengsel verlaagt de CO2-uitstoot van vliegtuigen nauwelijks, maar zorgt er wel voor dat de uitlaatgassen van de vliegtuigmotoren minder stinken.

Het bijmengen van kaneel is volgens KLM ‘een kleine, maar wel belangrijke stap in de goede richting’. “Vooral de omwonenden van Schiphol, maar eigenlijk iedereen zal de voordelen van deze nieuwe brandstof kunnen ruiken”, laat het bedrijf weten. “Onze toestellen verspreiden voortaan al vliegend de zoete, huiselijke geur van kaneel. Onze uitstoot doet wellicht een beetje denken aan verse appeltaart. Op intercontinentale vluchten zullen we later dit jaar experimenteren met een mengsel van kerosine en karamel-zeezout.”

 
Deel dit artikel: