14 ℃

KLM-personeel wil mensen thuis op de nooduitgangen wijzen

Foto: Dutchmen Photography / Monkey Business Images / Shutterstock.com

Stewardessen van KLM willen mensen thuis gaan bezoeken om hen te wijzen op de nooduitgangen. Op die manier hoopt het personeel toch hun salaris te kunnen behouden, nu het vliegverkeer door de coronacrisis grotendeels tot stilstand is gekomen.

De overheid wil KLM te hulp schieten met een steunpakket van 3,4 miljard euro, op voorwaarde dat het personeel een deel van het salaris inlevert. Daar gaan de vakbonden niet mee akkoord. Volgens de bonden is er nog niet gekeken naar andere verdienmodellen, zoals het geven van veiligheidsdemonstraties bij mensen thuis.

“Veel Nederlanders wonen al jaren in hetzelfde huis, maar hebben geen idee waar de nooduitgangen zijn. Dat kan gevaarlijk zijn in het onwaarschijnlijke geval van een evacuatie. Stewardessen van KLM daarin een rol spelen”, zegt een woordvoerder van het personeel.

Stewardessen die momenteel geen werk hebben, willen in de komende tijd langs bij mensen voor een veiligheidsdemonstratie. “Het gaat om een stukje in-house safety”, aldus de woordvoerder. “De dichtstbijzijnde nooduitgang kan zich namelijk ook achter u bevinden. Veel mensen weten dat helemaal niet.”

 
Deel dit artikel: