15 ℃

Klimaatwetenschapper: “Bladeren zullen van de bomen vallen”

Het klimaat heeft grote gevolgen voor onze natuur. Klimaatdeskundige Lennard Bökke beweert dat de natuur al binnen enkele weken sterk zal veranderen. 

Foto: Studio Grand Web / Shutterstock.com

Nu ziet u nog overal om u heen prachtige groene bomen. Volle bladerenkronen geven de omgeving een schitterend aanzicht en bieden bovendien schaduw en ruimte voor vogels. Dit zal echter niet lang meer duren, beweert de klimaatwetenschapper.

“Kijk er nog maar even goed naar, want over een poosje is dit weg. Dan heb je alleen nog maar de herinnering.” Bökke is er duidelijk over: het groene genot van bomen met prachtige bladeren zal over enkele maanden tot het verleden behoren.

De klimaatwetenschapper waarschuwt al maanden voor de veranderende natuur: “Als je denkt dat het zo mooi blijft, heb je het mis. Ik hou er niet van om slecht nieuws te vertellen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het binnenkort afgelopen is. Over niet al te lange tijd verandert alles in de natuur. De groene bladeren zullen verkleuren. Je kunt het je nu niet voorstellen, maar bruine, droge bladeren zullen nog maar even aan de bomen zitten en dan gebeurt het onvermijdelijke: ze vallen eraf. Kale takken, dat is uw uitzicht over een paar maanden.”

 
Deel dit artikel: