Geduld raakt op

Klimaatprobleem nog steeds niet opgelost, kan Hoekstra nog wel aanblijven?

Klimaatprobleem nog steeds niet opgelost, kan Hoekstra nog wel aanblijven?
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BRUSSEL - De positie van Wopke Hoekstra bij het Europees Parlement staat onder druk. Sinds zijn aantreden als EU-commissaris voor Klimaat is het probleem van de klimaatverandering alleen maar groter geworden. Steeds meer Europarlementariërs vragen zich af of Hoekstra nog wel kan aanblijven.

Hoewel Hoekstra vorige week beloofde om zich volop in te zetten voor het klimaat, blijven de resultaten vooralsnog uit. Sterker nog, het KNMI kwam vandaag nog met een alarmerend klimaatrapport. Volgens politiek analist Fons Knielen wordt het tijd dat Hoekstra zijn conclusies trekt.

“Hoekstra zit in een heel lastige positie”, aldus Knielen. “Hij heeft ruim een week de tijd gekregen om de klimaatverandering een halt toe te roepen, maar daar is hij vooralsnog niet in geslaagd. Het geduld van de EU is niet oneindig. Er komt een moment dat je tegen Hoekstra moet zeggen: bedankt voor je inzet, maar nu is het tijd voor iemand anders. Het zou natuurlijk nog beter zijn als hij gewoon de eer aan zichzelf houdt.”

 
Deel dit artikel: