28 ℃

Klimaatkenner: “Aarde moet opwarming zelf oplossen”

Niet de mensheid, maar de aarde zelf moet haar verantwoordelijkheid nemen voor haar eigen opwarming. Dit stelt klimaatkenner Tim Weijlandt. Dan zijn klimaatakkoorden overbodig, waardoor veel geld beschikbaar komt voor andere zaken.

Foto: Mangostar / Shutterstock.com

“Het is onzin om te denken dat een paar nietige menselijke wezentjes de oorzaak zijn van de opwarming van de aarde”, legt Weijlandt uit. “Een mens is maar 37 graden. Dat gaat het verschil echt niet maken. In het binnenste van de aarde is het 5.500 graden. En zo af en toe komt dat via vulkanen naar buiten. Ja, dan gaat de temperatuur wel een stuk omhoog natuurlijk! Maar dat doet de aarde zelf. Dat hoeven wij dan toch niet op te lossen?”

Weijlandt heeft een plan voor de her-allocatie van het kapitaal al helemaal uitgedacht: “Als we de aarde het zelf laten oplossen, dan hoeven we geen dure klimaatconferenties meer te houden, geen kostbare maatregelen te treffen en kunnen de mensen die protesteren gewoon aan het werk. En dat scheelt weer uitkeringen. Van het geld dat we besparen kunnen we dan lekker met het vliegtuig op vakantie.”

 
Deel dit artikel: