Klimaatcampagne Schiphol is een succes: “Mensen willen hierna nooit meer vliegen”

Foto: Fery Iswandy / Shutterstock.com / Robert Goddyn / Wikiportret.nl / Wiki Commons CC BY 30

De campagne van Schiphol om mensen minder te laten vliegen slaat aan. Ruim driekwart van de reizigers is na een bezoek aan Schiphol van plan om nooit meer te gaan vliegen. Schiphol-directeur Dick Benschop is trots op het succes.

“De wetenschap is het er al lang over eens dat vliegen slecht is voor het klimaat”, aldus Benschop. “Toch is Schiphol een van de weinige bedrijven die vliegen actief ontmoedigen. In de afgelopen maanden hebben we er keihard aan gewerkt om de vliegervaring zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. En met succes, al zeg ik het zelf.”

Want dat de campagne aanslaat, blijkt uit de cijfers. Een ruime meerderheid van de reizigers zegt na een bezoek aan Schiphol nooit meer te willen vliegen. Maar liefst 77 procent van de reizigers op Schiphol is het eens met de stelling ‘ik ga nog liever dood dan dat ik ooit nog eens op Schiphol kom’.

“Dat is een prachtig resultaat, in de eerste plaats voor het klimaat”, aldus Schiphol-directeur Benschop. “Alleen al in de afgelopen week hebben duizenden mensen hun vlucht geannuleerd of gemist. Op die manier hebben we de uitstoot van heel veel CO2 en stikstof weten te voorkomen.”

Maar de ambities van Benschop reiken nog verder: “Ik hoop dat we over een paar jaar leven in een groene, duurzame wereld waarin helemaal niemand meer vliegt. Ik vind het prachtig dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen.”