13 ℃

Klimaatactivisten waarschuwen: “Wacht niet langer met aanschaf airconditioning”

Klimaatactivisten waarschuwen: “Wacht niet langer met aanschaf airconditioning”
Foto: Michael715 / Shutterstock.com

Klimaatactivisten grijpen de extreme hitte in Nederland aan om iedereen nogmaals te waarschuwen voor klimaatverandering. Volgens de activisten is er geen tijd te verspillen. De temperatuur zal volgens hen alleen maar toenemen en dus willen zij nogmaals de voordelen van een airconditioning onder de aandacht brengen.

Duizenden mensen trotseren de hitte en gaan de straat op om te waarschuwen voor de gevolgen van klimaatverandering. Volgens de demonstranten worden de gevolgen daarvan onderschat, terwijl het toch een kleine moeite is om je te wapenen tegen extreme temperaturen. De demonstranten roepen dan ook iedereen op om een airconditioning in huis te halen voordat het te laat is.

Ook Anne Doemstra (19) uit Vlaardingen loopt vandaag mee in een demonstratie. Zij draagt een airconditioning op haar rug zoals Jezus zijn kruis droeg: “Het lijkt misschien wat dramatisch, maar ik wil dat iedereen begrijpt dat het al twee voor twaalf is geweest. De klimaatverandering is alleen op te lossen als we ons massaal wapenen tegen de gevolgen. Een airconditioning is voor iedereen een must. Bovendien is het ook nog eens hartstikke goed voor het milieu en het klimaat, want een airconditioning werkt net als een Tesla volledig op elektriciteit.”

 
Deel dit artikel: