16 ℃

Klimaatactivisten hangen omgekeerde vlag ondersteboven na verkiezingszege BBB

Klimaatactivisten hangen omgekeerde vlag ondersteboven na verkiezingszege BBB
Foto: BartTa / Shutterstock.com

Na de overweldigende verkiezingszege van de BoerBurgerBeweging (BBB) hebben veel Nederlanders uit protest hun omgekeerde vlag ondersteboven gehangen. Ze geven daarmee aan dat ze zich zorgen maken over de natuur in ons land.

Ook bij klimaatactivist Jozias Banjé (51) uit Harmelen wappert de omgekeerde vlag nu ondersteboven. “Voor mij is dit een manier om mijn bezorgdheid te uiten”, vertelt hij. “Het kabinet had eindelijk een plan om de stikstofuitstoot in ons land te verminderen en zo de biodiversiteit te vergroten. Maar nu de BBB in alle provincies aan de macht komt, is het nog maar de vraag of dat plan wordt doorgezet.”

Banjé is niet de enige die zijn omgekeerde vlag ondersteboven heeft gehangen. “Overal om me heen zie ik omgekeerde vlaggen ondersteboven hangen”, zegt hij. “Ik zag zelfs dat ook boeren die hun omgekeerde vlag ondersteboven hebben gehangen om hun onvrede te uiten. Zij hebben dus ook in de gaten dat er iets moet veranderen om onze natuur te redden. Dat geeft mij wel weer een beetje hoop.”

 
Deel dit artikel: