17 ℃

Kleuterwaarheid naar de rechter om bedtijd aan te vechten

Foto: Juvits / Lars Fortuin / Shutterstock.com

Vandaag diende voor de rechtbank in Utrecht het kort geding dat de actiegroep Kleuterwaarheid heeft aangespannen tegen het ouderlijk gezag. De groep eist dat de rechter de door het ouderlijk gezag ingevoerde bedtijd van tafel veegt.

Volgens kleuterwaarheid-voorman Wesley Bengel (6) is de opgelegde bedtijd in strijd met de grondrechten van minderjarigen. “Het ouderlijk gezag gaat hiermee voorbij aan de democratische waarden en het zelfbeschikkingsrecht van het kinderachtige individu”, legt Bengel uit.

Volgens het ouderlijk gezag is een vaste bedtijd onvermijdelijk om de rust en regelmaat van kleuters te waarborgen. Een drogreden, zo vindt Bengel: “De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog laat zien tot welke absurde uitwassen een dergelijke beschikking kan leiden. Kleuterwaarheid verwerpt deze draconische maatregel in elk opzicht en zal geen mogelijkheid onbenut laten om deze aan te vechten.”

Vrijdag doet de rechtbank uitspraak. Het ouderlijk gezag benadrukt dat Wesley vooralsnog gewoon om 19:00 uur naar bed moet.

 
Deel dit artikel: