22 ℃

Kleuterschool vanaf volgend schooljaar helemaal alcoholvrij: “De ouders waarderen het heel erg”

Kleuterschool vanaf volgend schooljaar helemaal alcoholvrij: “De ouders waarderen het heel erg”
Foto: Dmitriy Bezborodkin / Shutterstock.com

WIJDENBOSCH - “Ouders van andere kleuterscholen weten vaak niet wat daar gebeurt. Bij ons weten ze dat wél. Wij garanderen dat er op onze school geen druppel alcohol wordt geschonken. Dat vinden de ouders een prettig idee.”

Kleuterschool De Pinkeltuin in Wijdenbosch is vanaf volgend jaar geheel alcoholvrij. “Op de meeste kleuterscholen wordt er überhaupt nooit over het alcoholgebruik gesproken. Wij zijn er heel open over: onder schooltijd wordt er niet meer gedronken. Niet door de leerlingen en ook niet door het personeel”, bezweert directeur Francien Fijnvandraat.

En dat de formule aanslaat, blijkt wel uit het aantal nieuwe aanmeldingen. In het komende schooljaar mag De Pinkeltuin maar liefst 67 nieuwe kleuters verwelkomen. Fijnvandraat: “Een kleuterschool is geen plek om te drinken. Blijkbaar zijn heel veel ouders dat met ons eens. Natuurlijk zal het even wennen zijn. Een school heeft namelijk ook een sociale functie. Toch ben ik er van overtuigd dat we ook zonder alcohol een leuke en gezellige plek kunnen creëren.”

 
Deel dit artikel: