15 ℃

BIZAR: Kleinste appartement in Amsterdam kost al 320.000 euro

Foto: Olga Sapegina / Shutterstock.com

De huizenprijzen in Amsterdam zijn torenhoog. Zelfs voor het kleinste appartement in het centrum betaal je al meer dan drie ton. Wij namen er een kijkje. 

Het is wat je noemt ‘drie hoog achter’, maar wel midden in de knusse binnenstad. Makelaar Chiel van Loppersum is er trots op en legt uit: “Het appartement heeft een fraaie lichtinval vanuit een stijlvol bovenraam, waarbij privacy gewaarborgd is. De wastafel, van het type ‘klein maar fijn’, is handig in een hoek aangebracht. Door het hoge plafond is een hangmat enorm praktisch! Het appartement is ideaal voor een eenpersoons huishouden en daar zijn er steeds meer van, zoals u weet. De vraagprijs is 320.000 euro k.k. De recente ervaring leert dat men vaak hoger biedt.”

Het belangrijkste kenmerk van dit appartement is dat de sanitaire voorziening in het midden is gesitueerd: een centrale (zit)plek, van waaruit men een mooi overzicht over het gehele appartement heeft. Dit is een uniek appartement en een ontspannen plek waar uw behoefte (doen) centraal staat. Uiteraard heeft het appartement een eigen ingang en die is eenvoudig af te sluiten met een draaislot. Aan de buitenkant is gelijk te zien of het appartement ‘bezet’ is. Dat houdt indringers buiten.

 
Deel dit artikel: