14 ℃

Klaver mag knuffel meenemen naar formatiegesprekken

Foto: YT CC – Nieuwspaal

VVD, CDA en D66 hebben er geen bezwaar tegen dat Jesse Klaver zijn knuffelbeer meeneemt naar de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. De GroenLinks-leider en zijn grote knuffelbeer zijn al jarenlang onafscheidelijk.

Klaver had de gesprekspartners verzocht om toestemming voor de beer. Naar eigen zeggen voelt de GroenLinks-fractievoorzitter zich meer op zijn gemak in aanwezigheid van de knuffelbeer. “Ik voel me veilig als Balou erbij is. Als we weer ruzie krijgen, kan ik lekker tegen hem aan kruipen”, zei Klaver over zijn pluche vriend.

Sigrid Kaag (D66) ziet in principe geen bezwaar tegen de aanwezigheid van Klavers knuffelbeer. “Als dat helpt om op een ontspannen manier met Klaver te kunnen praten, dan heb ik daar geen problemen mee”, aldus Kaag.

Ook VVD’er Mark Rutte vindt dat de knuffelbeer moet kunnen. “Bij dit soort moeilijke gesprekken hebben mensen behoefte aan wat steun. Voor Jesse Klaver is dat zijn knuffelbeer, voor Gert-Jan Segers is dat Jezus en voor Thierry Baudet is dat zijn fles cognac.”

 
Deel dit artikel: