18 ℃

Klaver haalt uit naar rechts: “Omdat zij racisme normaal maken hebben wij in onze partij ook racisten”

Klaver haalt uit naar rechts: “Omdat zij racisme normaal maken hebben wij in onze partij ook racisten”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Gisteren werd bekend dat GroenLinks-statenlid Debora Fernald niet op haar eigen partij stemde bij de Eerste Kamerverkiezing. De reden voor deze opmerkelijke stap is dat het statenlid werd gediscrimineerd binnen haar eigen partij. Reden voor Jesse Klaver om nog maar eens hard uit te halen naar rechtse partijen.

GroenLinks-statenlid Debora Fernald zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen toen duidelijk werd dat ze niet op haar eigen partij stemde tijdens de verkiezing voor de Eerste Kamer. Volgens Fernald besloot ze op Volt te stemmen, omdat ze zich gediscrimineerd voelt binnen GroenLinks: “Ik ben stelselmatig gediscrimineerd door leden van mijn partij. Naar aanleiding van mijn klachten zijn ook aanbevelingen gedaan die door het partijbestuur zijn overgenomen, maar die hebben naar mijn mening weinig verandering gebracht.”

Partijleider Jesse klaver zegt woedend te zijn dat racisme en discriminatie nog steeds woekeren in Nederland. Hij roept alle rechtse partijen dan ook op om eens goed in de spiegel te kijken: “Het is echt schandalig dat in 2023 nog steeds stelselmatig wordt gediscrimineerd. Een gezwel waar alle rechtse partijen mede verantwoordelijk voor zijn. Toch zie ik dat zij zich geen enkele rekenschap geven van hun giftige politiek. Nu wordt het zelfs zo erg dat het ook doorsijpelt naar onze door en door fatsoenlijke partij. Ik begrijp oprecht niet dat rechtse politici hiermee kunnen leven.”

 
Deel dit artikel: