16 ℃

Klanten voedselbank eisen bier en chips

“Zonder bier en chips hoeft het voor mij niet meer”, zegt Rob Vlommers uit Uden. Als vaste klant van de Voedselbank Uden is hij niet te spreken over de nieuwe inhoud van de voedselpakketten.

Foto: Bystrov / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Klanten van de voedselbank eten ongezonde voeding. Ze eten te weinig groente en fruit, maar juist te veel vette producten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam, waarvan de resultaten vandaag werden gepresenteerd.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft de Voedselbank Uden het roer direct omgegooid. De voedselpakketten bevatten voortaan uitsluitend gezonde voeding. Vanaf nu staan bonen, rauwe groente en verse kreeft op het menu. Bier, chips en snacks voor in de frituurpan zijn onmiddellijk geschrapt.

Rob Vlommers (36) is woedend over de nieuwe regels. “Met alleen gezonde producten gaat de voedselbank het niet redden”, waarschuwt hij. “Die gezonde producten flikkerde ik toch altijd direct in de kliko. Ik kwám juist bij de voedselbank voor de lekkere snacks. En voor het bier. Schultenbräu, heerlijk spul. Dat vind je verder bijna nergens.”

Rob overweegt zijn abonnement op de voedselbank op te zeggen. “Ik ben al jarenlang een trouwe klant, maar op deze manier dwingen ze mij om naar de Lidl te gaan. Tja, jammer voor ze.”

 
Deel dit artikel: