13 ℃

Klanten Thomas Cook proberen Middellandse Zee over te steken

Het zijn er honderden, misschien wel duizenden. Klanten van het failliete reisbureau Thomas Cook proberen in gammele rubberbootjes via de Middellandse Zee terug naar Europa te komen.

Foto: Punghi / Shutterstock.com

De reisorganisatie Thomas Cook vroeg maandagochtend het faillissement aan. Boekingen werden geannuleerd en vliegtuigen blijven aan de grond. Tienduizenden reizigers strandden op hun vakantieadres. Een aantal van hen probeert met rubberbootjes alsnog naar Europa te komen.

De tocht over de Middellandse Zee is beslist niet zonder risico. Reizigers moeten enorme bedragen neertellen voor een tochtje in een overvolle boot. De kans dat ze verdrinken is groot.

Een groep van 50 Thomas Cook-klanten werd maandagmiddag door een schip van de Italiaanse marine uit zee gevist. Ze worden tijdelijk ondergebracht in een tentenkamp op het Italiaanse eilandje Lampedusa.

Onder de gedupeerde reizigers is ook de 43-jarige Melissa Vrijntjes uit Almelo. “Dit was niet de vakantie waarop we gehoopt hadden”, moppert ze. “Het reisbureau kon geen terugvlucht meer voor ons regelen. Gelukkig konden we via een Libische reisleider nog een plekje in de boot krijgen. Toen we aankwamen zagen we nog een paar duizend andere mensen in het tentenkamp. Waarschijnlijk ook allemaal klanten van Thomas Cook.”

 
Deel dit artikel: