Kirsten (25) is multipolyamoreus: “Gewoon polyamoreus vond ik te beperkend”

Kirsten (25) is multipolyamoreus: “Gewoon polyamoreus vond ik te beperkend”
Foto: Semata design / Cavan-Images / Roman Samborskyi / StockLite / Shutterstock.com

AMSTELVEEN - Veel Nederlanders hebben een polyamoreuze relatie en voelen zich daar gelukkig bij. Maar de 25-jarige Kirsten uit Amstelveen voelde de behoefte aan meer. “Ik merkte dat de kwantiteit van mijn relatie heel belangrijk is voor mij”, vertelt ze.

Vier jaar geleden was Kirsten nog gewoon polyamoreus, maar ze had het gevoel dat er iets miste. “Mijn relatie met Tim, Michael, Eric en Vincent voelde heel beperkend. Ik had veel meer liefde te geven dan ik bij mijn vier partners kwijt kon. Van het idee dat ik het de rest van mijn leven met maar vier mannen tegelijk mag doen, kreeg ik het benauwd”, vertelt ze.

Via gesprekken met gelijkgestemden ontdekte Kirsten dat ze multipolyamoreus is: “Ik kan me niet vastleggen in maar één polyamoreuze relatie. Liefde zit voor mij in grote getallen. Niet alleen het middenveld, maar het hele elftal, begrijp je? Momenteel zijn het er trouwens vijftien, maar het wisselt van dag tot dag. Sommige mannen vinden het na een tijdje toch te druk en dat is óók okay.”

Kirsten hoopt dat er meer begrip komt voor multipolyamoreuze mensen: “Ik merk dat mensen heel snel oordelen over mijn manier van leven. Dat vind ik best jammer. Ik heb respect voor mensen die hun hele leven trouw kunnen zijn aan vier of vijf partners tegelijk, maar voor mij werkt dat niet.”

 
Deel dit artikel: