11 ℃

Kinderfeest van Floor (4) onder vuur genomen door straaljagers na oplaten ballonnen

Kinderfeest van Floor (4) onder vuur genomen door straaljagers na oplaten ballonnen
Foto: Ungvar / Verushka/ Nikkytok / Shutterstock.com

Een kinderfeest in het Noord-Brabantse Volkel is ruw verstoord door een aanval van een squadron straaljagers. Het incident gebeurde nadat een groepje kleuters tegelijkertijd ballonnen opliet.

Floor op ’t Veld uit Volkel vierde gisteren haar vierde verjaardag. Wat een feestelijke gebeurtenis had moeten worden, liep uit op een nachtmerrie. Moeder Iris op ’t Veld staat een paar uur na het incident nog te trillen op haar benen: “Het feestje was al bijna op zijn einde toen alle vriendjes en vriendinnetjes van Floor nog ballonnen mochten loslaten in de achtertuin. Voordat we het in de gaten hadden, werden de ballonnen onder schot genomen door bulderende straaljagers.”

Ook Floor is flink geschrokken, maar trekt ook heel volwassenen het boetekleed aan: “Het is natuurlijk niet heel erg leuk als je wordt beschoten door straaljagers, maar we hadden er ook wel wat beter over kunnen nadenken. Ballonnen horen bij de spionageoorlog tussen Amerika en China. Dus niet zo slim van ons om die te gebruiken voor een kinderfeestje.”

Snapt Floor dat de straaljagers haar ballonnen hebben neergehaald? Ze knikt. “Ja, maar ik vind het wel jammer dat ze ook ons huis en de huizen van onze hele straat helemaal kapot hebben gebombardeerd.”

Een beetje beteuterd staat Floor bij de nog nasmeulende restanten van wat ooit haar achtertuin was. Als troost mag ze met haar vriendinnen een ijsje eten.

 
Deel dit artikel: