16 ℃

Kinderen ontevreden over inkomen ouders

De meeste kinderen vinden dat hun ouders best eens wat harder mogen werken. Ruim 68% van de Nederlandse kinderen is ontevreden over het inkomen van de ouders. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau QuestionIt.

Foto: Fizkes / Iunewind / Shutterstock.com

De ouders van Sterre (6) werken allebei fulltime en verdienen samen 5.850 euro bruto per maand. “Daar kan ik echt niet fatsoenlijk van rondkomen”, zegt Sterre. “Als ik een nieuwe tablet wil, of een midweekje naar Disneyland, zeggen ze meestal ‘nee’. Papa en mama hebben daar geen geld voor. Waarom gaan ze dan niet harder werken? Ik ben wél hun dochter! Ik laat me toch niet opvoeden door een stel luie zakken?”

Volgens pedagoog Gerard Zilver doen veel ouders hun kinderen financieel tekort. “Ouders zitten soms elke avond twee uur voor de televisie. Die tijd kun je ook besteden aan het binnenhalen van extra geld. Door die luie, ambitieloze houding kan er soms niet eens een Playstation 4 vanaf. Het is ronduit schandalig dat kinderen de dupe worden”, aldus de pedagoog. “Sommige ouders verdienen minder dan 7.000 euro per maand. Dan denk ik: Met zo’n laag inkomen hadden jullie nooit aan kinderen moeten beginnen.”

 
Deel dit artikel: