29 ℃

DRAMA: Kinderen in school zonder airco

De start van het nieuwe schooljaar is voor veel kinderen dramatisch verlopen. Ondanks de hittegolf moesten sommige kinderen plaatsnemen in een lokaal zonder airconditioning. Ouders zijn woedend.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Eén van de slachtoffertjes is de 7-jarige Kimberly Koningshof. Zij begon vanmorgen in groep 4 van basisschool De Boterbloem. “Al na een paar uur had ik Kimberly huilend aan de telefoon”, vertelt moeder Elza. “In haar klaslokaal was geen enkele vorm van klimaatbeheersing. De temperatuur in haar klas lag ver boven de 22 graden. Afschuwelijk.”

Uit een inventarisatie blijkt dat maar liefst 83 procent van de basisscholen niet beschikt over airconditioning. Ook nu ons land te maken heeft met een hittegolf, worden kinderen geacht zelf hun lichaamstemperatuur te reguleren. Sommige ouders gaven hun kind, naast een broodtrommeltje, een mobiele airco mee. Maar de meeste kinderen moesten hun eerste schooldag doorbrengen zonder airconditioning.

“Het is onverantwoord om onze kinderen in deze hitte te laten leren”, zegt een woedende vader. “Mijn zoon had vanmorgen vochtige okseltjes van de hitte. Ik hoop dat hij er niets aan over houdt.”

 
Deel dit artikel: