15 ℃
14 uur per dag aanpoten

Ook kinderen in Bangladesh al volop bezig met Sinterklaas

Ook kinderen in Bangladesh al volop bezig met Sinterklaas
Foto: Marcel Mooij / Kruit / Shutterstock.com

Het is nog lang geen Pakjesavond, maar elders in de wereld is de voorbereiding al maanden bezig. Het Sinterklaasfeest begint feitelijk in Bangladesh.

Sinterklaas kwam in augustus al symbolisch aan in Bangladesh, waar hij enkele tientallen fabrieken bezocht. “Ruim voor 5 december worden alle cadeautjes hier al besteld”, aldus een woordvoerder. “Met de fabrikanten moet worden onderhandeld over de prijs. Sinterklaas neemt miljoenen cadeautjes af, dus hij kan flinke kortingen bedingen.”

Zodra de bestellingen zijn geplaatst, gaan kinderen in Bangladesh aan de slag om alles op tijd te produceren. Directeur Amin Khalil leidt ons rond door zijn fabriek. “Hiernaast zijn kinderen bezig met het speelgoed en in deze ruimte maken we vooral textiel”, legt hij uit. “Knuffelberen, poppenkleertjes, sokken, dat soort dingen.”

Sinterklaas inspecteert een stapel sesamstraatpyjama’s. Een jongen van een jaar of 10 werkt intussen onverstoorbaar door. Khalil: “Het is flink aanpoten voor die blagen hoor. In de weken voor 5 december zitten ze zo’n 14 uur per dag achter de naaimachine, zodat alle schoentjes op tijd gevuld kunnen worden.”

 
Deel dit artikel: