21 ℃

Kinderen boos: “Wij kunnen wel degelijk corona overbrengen en eisen langere sluiting van scholen”

Foto: Yuliya Evstratenko / Shutterstock.com

Het RIVM kwam vandaag met de eerste resultaten van een onderzoek naar de besmettelijkheid van kinderen. Conclusie van dit onderzoek is dat kinderen weinig bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus. De tiener-, kinder- en kleutervakbond Tinkleut is woedend over de uitkomst van dit onderzoek.

Waterlelie de Vries (8), voorzitter van Tinkleut, laat niets heel van het onderzoek: “Het RIVM zegt dat kinderen geen belangrijke rol spelen in het verspreiden van het coronavirus, maar wij willen wel eens weten hoe ze dit onderzoek hebben uitgevoerd. Ons is namelijk niets gevraagd! En dat is natuurlijk weer typisch voor volwassenen. Wel met conclusies komen over kinderen, maar het vertikken om met kinderen in gesprek te gaan. Dat vinden wij dus reuzestom.”

Waterlelie is vooral boos over de conclusie dat de scholen dus weer volledig open kunnen: “Hoe kunnen volwassenen nou met zo’n verschrikkelijke conclusie komen? Kinderen vinden school zo afschuwelijk dat ze liever corona krijgen dan dat ze in de schoolbanken zitten. En dus zul je meemaken dat kinderen grote coronafeestjes gaan organiseren. En dan worden kinderen dus alsnog een grote coronatijdbom.”

Op onze vraag of ze deze stelling kan onderbouwen gaf Waterlelie helaas geen antwoord meer: “Sorry, ik moet nu echt op bezoek bij een zieke buurvrouw, een zieke tante en mijn zieke opa. Ik heb nog maar een week de tijd om doodziek te worden van corona voordat ik weer naar school moet. Dus ik heb haast.”

 
Deel dit artikel: