25 ℃

Kind uitlaten aan riempje is populair

Steeds meer ouders laten hun kind uit aan een riempje. Door de populariteit van de kinderriem zijn loslopende kinderen steeds zeldzamer.

Foto: John Alex / Shutterstock.com

Wanneer kinderen met een halsband of een riempje worden uitgelaten kunnen ze niet weglopen. Een uitkomst voor ouders die hun kind niet vertrouwen. “Je merkt in het algemeen wel dat het tuigje aan populariteit wint”, zegt Dave de la Roij van kindertuigjes.nl. “Al merk je wel dat het in grote steden meer geaccepteerd wordt dan in dorpen.”

Pedagoog Gerard Zilver is groot voorstander van de kinderriem. “Een klein kind heeft in feite de intelligentie van een flinke hond. Ze denken niet na. Als je een dom kind aan een riem uitlaat, hoef je niet steeds op te letten. Je kunt je ogen dan bijvoorbeeld op je smartphone houden”, aldus Zilver.

Volgens de pedagoog is elke kinderriem geschikt, maar heeft een ijzeren ketting de voorkeur: “Het voordeel van zo’n zware ketting is dat je eventuele ontsnappingsplannen ontmoedigt. Bovendien kun je ongewenst gedrag met een flinke ruk aan de ketting direct corrigeren. Dat zal ze leren.”

 
Deel dit artikel: