19 ℃

Kind in het leven gekomen bij opzettelijke bevalling

Foto: Dutchmen / Ewelina Wachala / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Vanmorgen is in een buitenwijk van Meppel een kind (0) op de wereld gezet bij een bevalling. De politie heeft sterke aanwijzingen dat er sprake is van opzet. Een onderzoek naar de vermoedelijke ouders is momenteel gestart.

De politie werd getipt door de ouders van Patricia M. (28). Ze hadden hun dochter al steeds vaker met een groter wordende buik gezien. “Ze had het al maanden over een bepaalde datum die ze had uitgerekend”, vertelt de moeder van de vrouw. “Eerst wist ik niet waar ze het over had, maar vorige week begonnen me dingen duidelijk te worden. Toen heb ik gelijk de politie gebeld.”

De politie trof in de woning diverse zaken aan die wijzen op een zorgvuldig voorbereide daad. “Met een wiegje, knuffels, rompertjes en luiers lijkt het alsof er een heuse babykamer was ingericht”, spreekt een woordvoerder. “Vermoedelijk was er ook een verloskundige bij het voorval betrokken. Haar identiteit is inmiddels achterhaald. Hier lijkt sprake van een nauwkeurige organisatie. De gebeurtenis van vanmorgen lijkt daarom niet op zichzelf te staan.”

Buurtbewoners hebben verklaard dat de man van Patricia M. zelf van plan is om aangifte te doen van de geboorte.

 
Deel dit artikel: