Kim Jong-Un uit kritiek op Poetin: “Je kunt niet straffeloos een heel volk onderdrukken”

Kim Jong-Un uit kritiek op Poetin: “Je kunt niet straffeloos een heel volk onderdrukken”
Foto: US Department of State / Wiki Commons / Public Domain

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un heeft gereageerd op de opstand in Rusland. Volgens Kim wordt het hoogste tijd dat Poetin zijn volk meer vrijheden gunt.

In navolging van andere wereldleiders heeft ook de opperste leider van Noord-Korea gereageerd op de chaos die momenteel woedt in Rusland. Kim Jong-Un vindt het de hoogste tijd dat Poetin gaat hervormen. “De onderdrukking van een heel volk is echt niet meer van deze tijd. De burger wordt steeds mondiger, daar zal ook een dictator als Poetin rekening mee moeten houden”, aldus de Noord-Koreaanse leider.

Kim Jong-Un vindt dan ook dat Poetin veel van hem kan leren: “Elke vier jaar houd ik vrije verkiezingen waaruit blijkt dat ruim 99% van de Noord-Koreanen mij steunt. Met zo’n overweldigend, democratisch mandaat is een opstand ondenkbaar. Sterker nog, ik moet heel Noord-Korea afzetten met zwaarbewapende militaire posten, prikkeldraad en landmijnen, anders zou de hele wereld emigreren naar ons aardse paradijsje. Het is te hopen dat Poetin hier op korte termijn een voorbeeld aan gaat nemen.”

 
Deel dit artikel: