18 ℃

Kim Jong-un laat plan om Amerika te vernietigen na overstap op station Meppel in trein liggen

Foto: Alexander Khitrov / Shutterstock.com

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kan zichzelf wel voor de kop slaan. Tijdens een haastige overstap op station Meppel heeft hij per ongeluk een rapport achtergelaten waarin de vernietiging van Amerika is uitgewerkt.

Met een schuldbewust lachje gaf Kim Jong-un vanochtend toe dat hij verantwoordelijk was voor het achterlaten van een geheim rapport in de trein: “Ontzettend slordig natuurlijk. En dat ik slechts drie minuten had voor mijn overstap op station Meppel wil ik ook niet als excuus gebruiken. Dit had niet mogen gebeuren. Ik betreur het dan ook dat de ophef rondom dit akkefietje de inhoud van het stuk overschaduwt, namelijk: hoe vernietigen we de valse hond Amerika.”

Ondanks dit slippertje is de kans groot dat Kim Jong-un de Opperste Leider van het Noord-Koreaanse volk blijft: “Het zou een daad van ongekend egoïsme zijn als ik mijn volk nu zou laten vallen. Mijn volk hunkert naar mijn kennis en inzichten. Een stapje terug behoort dus helaas niet tot de mogelijkheden. Dit wil overigens niet zeggen dat dit alles zonder consequenties blijft. Zo heb ik al enkele generaals aan de leeuwen gevoerd en is een honderdtal Noord-Koreaanse strategen bezig met het schrijven van een rapport met als titel ‘De vernietiging van Meppel’.”

 
Deel dit artikel: