15 ℃

Kim Jong-un kritisch op Nederland: “Jullie zijn het woord dictatuur onwaardig”

Foto: John Smith Williams / Shutterstock.com

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is ongenadig hard uitgevallen naar de Nederlandse regering. Volgens hem maken de leiders van ons land ware dictaturen te schande.

Vandaag besloot de rechtbank in Den Haag dat de avondklok per direct moet worden teruggedraaid. De rechtszaak die werd aangespannen door de stichting Viruswaarheid gooit roet in het eten van het coronabeleid. Maar volgens Noord-Korea loopt ook het aanzien van Nederland als dictatuur stevige schade op. Zo erg zelfs dat Kim Jong-un zich genoodzaakt ziet om afstand te nemen van ons land.

De Noord-Koreaanse dictator laat in een verklaring weten: “Ik had goede hoop dat Nederland zich zou ontwikkelen tot een dictatuur van formaat. De geluiden die ik hoorde van Viruswaarheid maar ook van politieke partijen als FvD en PVV waren uitermate bemoedigend. Een ware dictatuur leek slechts een kwestie van tijd. Maar blijkbaar kunnen rechters in jullie theedrinkende, softe, geitenwollensokken knuffellandje gewoon een eigen afweging maken. Dat is een regelrechte schoffering van oprechte dictaturen. Ik zie mezelf dan ook genoodzaakt om alle hightech Noord-Koreaanse bedrijven uit jullie land weg te halen.”

 
Deel dit artikel: