Kijker NPO Zapp op non-actief na geruchten over wangedrag

Kijker NPO Zapp op non-actief na geruchten over wangedrag
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Red Pepper

HILVERSUM - Nadat omroepbazen Bert Huisjes en Remco van Leen en presentatoren Theo Maassen, Khalid Kasem, Matthijs van Nieuwkerk en Tom Egbers moesten vertrekken of op een zijspoor werden gezet, zijn er nu ook problemen bij de jeugdafdeling van de publieke omroep.

De 4-jarige Tim van Riebeeck, kijker van NPO Zapp, zou zich in de afgelopen maanden schuldig hebben gemaakt aan wangedrag. Van Riebeeck zou onder meer hysterisch en onredelijk hebben gereageerd toen hij voor zijn gevoel te vroeg naar bed moest. Ook zou hij zijn moeder agressief hebben bejegend nadat hem een koekje was geweigerd. In verband met de aantijgingen heeft NPO Zapp hem op non-actief gezet.

“NPO Zapp is erg geschrokken van de meldingen over Van Riebeeck. Wij verwachten dat onze kijkers zich fatsoenlijk en respectvol gedragen, ongeacht hun leeftijd”, laat NPO Zapp in een persverklaring weten. “Er volgt een uitgebreid onderzoek naar Van Riebeecks gedrag. In afwachting daarvan is in goed overleg besloten om hem voorlopig niet meer naar onze kinderprogramma’s te laten kijken.”

Volgens NPO Zapp gaan alle geplande programma’s wel gewoon door, maar met een kijker minder.

 
Deel dit artikel: