15 ℃
Controversieel

Ketchupdebat uitgesteld tot na verkiezingen

Ketchupdebat uitgesteld tot na verkiezingen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Nu het kabinet is gevallen en premier Rutte zijn vertrek heeft aangekondigd, zal het ketchupdebat in de Tweede Kamer worden uitgesteld. Het demissionaire kabinet heeft de ketchupkwestie ‘controversieel’ verklaard, waardoor een beslissing zal worden doorgeschoven naar het nieuwe kabinet.

Partijen zijn verdeeld over de vraag of ketchup wel of niet in de koelkast moet worden bewaard. In de media leidde die vraag al tot de nodige ophef. Eigenlijk zou het kabinet later deze week over ketchup debatteren, maar na de val van het kabinet is besloten om het ketchupdebat uit te stellen tot na de verkiezingen.

Het debat was aangevraagd door demissionair minister Adema van Voedselkwaliteit. Hij begrijpt de beslissing om het debat uit te stellen. “In ons land wordt jaarlijks 0,87 liter ketchup per persoon gebruikt. Landelijk gaat het om gigantische hoeveelheden. Een beslissing over de juiste bewaarplek van een aangebroken fles ketchup heeft dus voor iedereen gevolgen. Ik snap dat het kabinet bij het nemen van een dergelijke beslissing niet over één nacht ijs wil gaan”, aldus Adema. “Probleem is wel dat de verkiezingen waarschijnlijk pas dit jaar zullen plaatsvinden. De vraag is hoe de ketchup tot die tijd bewaard moet worden.”

 
Deel dit artikel: