16 ℃

“Onze dochter hoeft ze niet meer”

Konijn is nog altijd populair voor het kerstdiner. Toch zijn veel supermarkten gestopt met de verkoop van konijnenvlees. Wie toch een vers kerstkonijn wil, komt al gauw uit bij particulieren.

konijntjes-van-de-familie-grinsveldJan Linders en Plus zijn de enige supermarktketens die nog kooikonijnen verkopen. Maar als de voorraad op is, verdwijnt ook daar het kerstkonijn uit het schap. Vleesliefhebbers moeten dit jaar echt moeite doen voor een vers konijn. Er ontstaat een gat in de markt voor particulieren. Zij kunnen met thuisverkoop een leuk zakcentje bijverdienen.

Via Marktplaats worden volop kerstkonijnen aangeboden. De familie Grinsveld heeft er maar liefst zes in de aanbieding. “Onze dochter kreeg de konijnen voor haar verjaardag. Ze was dolblij, totdat ze hoorde dat ze elke maand het hok schoon moet maken. Nu hoeft ze die beesten niet meer”, vertelt moeder Tini.

Volgens Tini hebben de konijnen hun hele leven in een hok gezeten en zijn ze dus lekker vet. “Die grote konijnen verkoop ik voor 30 euro, de baby’tjes kosten de helft. Ja, da’s iets duurder dan in de supermarkt, maar bij mij krijg je er wel een recept bij.”

Over de verkoop heeft Tini niet te klagen. “Het is gouden handel. Ik heb er al twee verkocht. In juni wordt mijn dochter zes, dan krijgt ze weer konijnen.”

 
Deel dit artikel: