18 ℃

“Zonder bijboom tel je niet mee”

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Waarschijnlijk heeft u een hoofdboom met een stuk of drie bijbomen. Toch zijn er nog mensen die slechts één kerstboom in huis zetten. “Dat is een beetje sneu”, lacht kerstboomkweker Mohamed Amrouch. “Zonder bijboom tel je echt niet meer mee.”

De Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) verwacht dit jaar zo’n 2,8 miljoen kerstbomen te verkopen. In een normaal huishouden staan er minimaal twee: een hoofdboom en een bijboom.

Amrouch ziet helaas nog steeds mensen die slechts één kerstboom zetten. “Sommige buurten maken er echt iets moois van, maar er zijn ook mensen die denken dat één boom wel genoeg is”, aldus de kweker. “Vaak zijn dat arme, shagrokende mensen. Zeg maar de onderkant van de kerstboomzettende samenleving. Zij verpesten het voor de rest.”

Nieuw dit jaar zijn de voorgevormde bomen. “We hebben ze in alle soorten en maten. Voor autoliefhebbers hebben we een kerstboom in de vorm van een Porsche. Voor wie echt iets geks wil hebben we een fallusboom. Heel leuk met een paar ballen erin.”

 
Deel dit artikel: