17 ℃

Kerk in coronatijd: “Jezus hoorde je óók niet klagen”

Foto: Ollyy / Shutterstock.com

Het zijn vreemde tijden voor de kerken in ons land. De traditionele paasviering is in vrijwel alle kerken afgelast, om te voorkomen dat gelovigen besmet raken met het coronavirus. Alleen pastor Christiaan Schurink laat alle missen gewoon doorgaan.

“Natuurlijk, het coronavirus is erg, maar weet je wie echt op een verrotte manier gestorven is? Jezus!”, roept pastor Schurink. “Ze hebben Jezus aan het kruis genageld, met spijkers door zijn handen en voeten. Urenlang hing Hij met helse pijn in de brandende zon, maar hoorde je Hem klagen? Nee!”

Pastor Schurink heeft zijn parochieleden opgeroepen om met Pasen gewoon naar de kerk te komen: “In Jezus’ tijd waren er ook nare ziektes. Toen kregen mensen nog tyfus en zo. Maar liet Jezus zich daardoor tegenhouden? Nope. Hij genas ze zelfs.”

“In Jezus’ tijd bleven mensen ook niet thuis. Ben je besodemieterd! Die zochten elkaar juist op als het klote ging. Op de avond voor Jezus’ kruisiging nodigde Hij de hele boel nog uit om te komen eten. En iedereen was er hè!”

 
Deel dit artikel: