21 ℃

Keith Richards boos op winnaars Songfestival: “Drugs gebruiken is pure valsspelerij”

Foto: Eupa-Images / Lev Radin / Shutterstock.com

Gitaaricoon Keith Richards heeft ook gereageerd op de rel rondom de winnaars van het Eurovisie Songfestival. Hij vindt het ongelofelijk dat een band zich kan verlagen tot het gebruik van drugs.

In een filmpje dat inmiddels op alle sociale media staat, lijkt het er sterk op dat de zanger van de band Måneskin een snuifje coke neemt. Voor veel kijkers was dit een grote shock. Zij zien het drugsgebruik als valsspelen. En zij staan niet alleen in kritiek. Ook grootheden uit de muziekwereld hebben zich inmiddels uitgesproken op het ongepaste gedrag van de band.

Eén van de grootheden die zich heeft uitgesproken is Keith Richards, de legendarische gitarist van de Rolling Stones: “Ik heb mijn hele carrière geleefd als een monnik. Er alles aan gedaan om de rock ’n roll een frisse en fruitige uitstraling te geven en dan zal zo’n vreemde Italiaanse snoeshaan even dat imago van onze muziek om zeep helpen. Dat doet mij veel pijn. Ik zie het als pure valsspelerij. Het zou mij dan ook niets verbazen als deze jongeman niet eens een christen blijkt te zijn.”

 
Deel dit artikel: