14 ℃
'Wie ben ik eigenlijk?'

Kees van der Staaij (SGP) in acute identiteitscrisis na verlies blauw vinkje op Twitter

Kees van der Staaij (SGP) in acute identiteitscrisis na verlies blauw vinkje op Twitter
Foto: YT CC

“Je probeert door te gaan met leven, maar het wordt er allemaal niet makkelijker op”, zegt SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Van der Staaij is in een identiteitscrisis beland, nu hij op Twitter zijn blauwe vinkje kwijt is.

Twitter heeft de originele blauwe vinkjes, waarmee bekende personen hun echtheid konden aantonen, allemaal verwijderd. Ook SGP-leider Kees van der Staaij zag dat zijn blauwe vinkje is verdwenen. “Op dit moment komen allerlei vragen naar boven”, zegt Van der Staaij.  “Wie ben ik eigenlijk? Ben ik wel wie ik zeg wie ik ben? Ik vind het heel moeilijk om mijn identiteit vast te stellen als die niet door Twitter wordt bevestigd.”

Van der Staaij neemt een paar weken vrijaf om, zoals hij dat zelf noemt, ‘na te denken’: “In de afgelopen 54 jaar heb ik altijd gedacht dat ik Kees van der Staaij ben. Maar nu mijn blauwe vink weg is, is zelfs dat niet meer zeker. Ik zal opnieuw moeten zoeken naar mijn plaats in het universum. En ja, dat kost tijd.”

Zijn taak als fractieleider van de SGP wordt voorlopig waargenomen door iemand die op Twitter beweert dat hij Tweede Kamerlid Chris Stoffer is.

 
Deel dit artikel: