17 ℃

Kees van der Staaij (SGP) heeft afscheid genomen van de Tweede Kamer: “Politiek helaas niet meer te combineren met sudoku’s”

Kees van der Staaij (SGP) heeft afscheid genomen van de Tweede Kamer: “Politiek helaas niet meer te combineren met sudoku’s”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Voormalig SGP-partijleider Kees van der Staaij heeft na maar liefst 25 jaar afscheid genomen van de Tweede Kamer. Van der Staaij wil zich in de komende tijd volledig toeleggen op het oplossen van sudoku’s.

“De functie van Kamerlid neemt veel tijd in beslag, net als het oplossen van sudoku’s. Ik ben op het punt gekomen waarop beide functies niet meer te combineren zijn”, zei Van der Staaij bij zijn afscheid.

Van der Staaij wil zijn handen vrij hebben om zich volledig te kunnen richten op het sudokuvraagstuk. “Een moeilijke, maar onvermijdbare beslissing”, aldus Van der Staaij. “Voor het oplossen van een sudoku is opperste concentratie vereist. Daar kun je geen afleiding bij gebruiken.”

Het afscheid van de landelijke politiek valt hem zwaar: “Ik heb me in de afgelopen jaren met veel plezier ingezet in de Tweede Kamer, maar ik realiseer me steeds meer dat het leven niet oneindig is. Ik ben ben inmiddels 55 jaar, dan moet je gaan luisteren naar je hart. En dat ligt – als ik heel eerlijk ben – toch bij de sudoku’s.”

 
Deel dit artikel: