16 ℃

“Katten horen niet in de gevangenis”

Dierenliefhebbers zijn woedend op het Ministerie van Justitie, dat lastige katten levenslang heeft opgesloten in de gevangenis. Tenminste twee katten moeten de rest van hun leven slijten in de Penitentiaire Inrichting Vught.

katten-horen-niet-in-de-gevangenisJustitie heeft twee “lastige” katten uit het asiel gehaald en overgebracht naar de zwaarst beveiligde gevangenis van het land. Dat meldt het AD. Dunja (3) en Daisy (4) hebben de opdracht om muizen te vangen binnen de gevangenismuren.

De dierenrechtenorganisatie Dierenfront is woedend. “Deze beestjes zijn zonder behoorlijk proces opgesloten in de gevangenis. Ze hebben geen enkel uitzicht op vrijlating. Dat gaat in tegen alle principes van de rechtsstaat. Dat het hier om katten gaat, doet daar niets aan af”, zegt woordvoerster Jildou Brons.

Volgens Mario Grevers van de Penitentiaire Inrichting Vught worden de dieren fatsoenlijk behandeld. “We hebben vier verblijven gemaakt, dus er is ruimte voor nog twee katten”, grijnst hij.

Dierenfront vreest voor de toekomst van de katten, nu ze in aanraking komen met zware criminelen. “Het is voor ex-gedetineerden erg moeilijk om buiten de gevangenis weer een nieuw leven op te bouwen, als ze überhaupt ooit vrijkomen”, aldus Brons.

 
Deel dit artikel: