21 ℃

Katholieke kerk heeft probleem: “Lichaam van Christus is bijna op”

Katholieke kerk heeft probleem: “Lichaam van Christus is bijna op”
Foto: Wideonet / Shutterstock.com

VATICAANSTAD - Wie in de kerk ter communie wil gaan, zou weleens teleurgesteld kunnen worden. Het Lichaam van Christus is bijna op. 

Jezus zelf bedacht de hartige traktatie voor zijn volgelingen bijna tweeduizend jaar geleden. Hij sprak daarbij de woorden: “neemt en eet, dit is Mijn Lichaam”. Sindsdien zijn al talloze stukjes verorberd.

Ook pastoor Theo Schoormans van de parochie Strielwouden moest zijn kerkgangers dit weekend teleurstellen. Hij is niet verbaasd: “Al bijna tweeduizend jaar krijgen katholieke gelovigen in de kerk een stukje Lichaam van Christus. Dan kun je verwachten dat de bodem een keer in zicht komt.”

Volgens pastoor Schoormans helpt het postuur van Christus ook niet mee: “Christus had een slank, ietwat tenger Lichaam. Daar kun je niet eindeloos van blijven eten.”

Het Vaticaan zoekt naar een oplossing, maar volgens pastoor Schoormans is dat niet eenvoudig: “We zouden de minder smakelijke delen van het Lichaam van Christus kunnen gaan uitdelen, zoals de nagels en de geslachtsdelen, maar wie wil die eten?”

 
Deel dit artikel: