23 ℃

“Een kat in bed is gewoon vies”

Wie zijn kat of hond op bed laat slapen is een viezerik. Dat zegt dierenarts Thijs Snibbert. “Katten zijn heel smerige beesten, die moet je niet op je bed laten”, aldus Snibbert. 

kat-in-bedDe hygiëne van katteneigenaren laat vaak te wensen over. Sommigen laten hun huisdier zelfs op bed slapen. “Kennelijk weten mensen niet hoe goor katten zijn”, zegt de dierenarts. “Katten kunnen ziektes overdragen en douchen zich nooit. Een kat likt zich met zijn eigen tong. Een walgelijk idee, als je erover nadenkt.”

Een kat draagt gemiddeld zestien miljoen bacteriën met zich mee. Daarnaast is de warme kattenvacht een geliefd onderkomen voor mijt, microben en parasieten. Van alle mensen die overlijden had circa 41% een kat in huis. Dierenartsen slaan groot alarm in het Algemeen Dagblad.

Snibbert adviseert katteneigenaren om zo ver mogelijk bij ze uit de buurt te blijven. “Een kat hoort zeker niet op bed. Het woord huisdier is misschien verwarrend. Eigenlijk zou je zo’n vies beest helemaal niet in je huis moeten laten.”

 
Deel dit artikel: