13 ℃

Kassamedewerkster Femke (17) ontvangt iedere werkdag tientallen euro’s aan fooi

Kassamedewerkster Femke (17) ontvangt iedere werkdag tientallen euro’s aan fooi
Foto: Jacob Lund / Shutterstock.com

GILZE - Al sinds haar eerste werkdag als caissière bij de lokale supermarkt slaagt Femke Zaalberg (17) uit Gilze erin om iedere werkdag tientallen euro’s aan fooi binnen te harken. Supermarktklanten zijn namelijk erg te spreken over haar vriendelijke uitstraling en het feit dat Femke bereid is om oordeelloos hun boodschappen te scannen. 

“Zes, zeven en dat is acht”, zegt Femke hardop bij het tellen van haar tieneurobiljetten. “Met het muntgeld erbij heb ik vandaag dus 94 euro aan fooi opgehaald. Iets minder dan gisteren, maar nog steeds niet onaardig.”

Femke legt uit dat klanten haar bijverdienste meestal cash geven na het afrekenen, maar het komt ook voor dat ze de fooi erbij pinnen: “Dan zeg ik bijvoorbeeld: ‘Dat wordt dan 137,60 euro, alstublieft’. Waarop een klant vervolgens antwoordt: ‘Maak er maar 150 van hè. Alles was naar wens, het is fijn afrekenen hier bij jou. Ik kom binnenkort zeker nog eens terug’. Zulke reacties geven mij veel voldoening. Ik wil klanten graag een onvergetelijke betaalervaring geven.”

 
Deel dit artikel: