12 ℃

Miranda blij dat ze mocht knippen: “Ik ben wat grieperig, maar ik laat mijn klanten niet vallen”

Foto: AstroStar / Shutterstock.com

Miranda de Jong uit Vlijmen mocht haar kapsalon na twaalf weken weer openen. Ze was zo blij dat zelfs een opkomend griepje haar er niet van kon weerhouden haar klanten te ontvangen.

Miranda de Jong (49) staat stralend in haar kapsalon. Na een heerlijke dag stevig doorwerken voelt ze zich als een kind zo blij: “Knippen is mijn lust en mijn leven. Al vanaf mijn elfde wist ik dat ik mijn eigen kapsalon wilde. Ik ben altijd blij als ik kan gaan werken. Je kunt dus begrijpen hoe opgelucht ik nu ben, na twaalf weken eindelijk weer in mijn winkeltje tussen mijn vaste klanten. Heerlijk!”

Toch ziet ze er niet geweldig uit. Haar neus is rood en haar ogen waterig. “Dat klopt”, zegt Miranda met een schorre stem. “Ik heb de hele dag een loopneus gehad en loop te hoesten als een bootwerker, maar een stevige griep houdt mij niet thuis. Juist nu moet ik extra goed zorgen voor mijn klanten. Ik heb namelijk veel oude mensjes in mijn klantenkring, die hebben juist deze verzorging nodig. Geen hoestje, keelpijn, koorts of neusverkoudheid die mij de zorg voor deze oude besjes ontneemt.”

 
Deel dit artikel: