23 ℃

Kappers gemobiliseerd om Duitsland droog te föhnen

Kappers gemobiliseerd om Duitsland droog te föhnen
Foto: Bear productions / Shutterstock.com

MANNHEIM - Nederlandse en Duitse kappers slaan de handen ineen om de wateroverlast in Duitsland aan te pakken. De vrees bestaat dat, wanneer men niets doet, de vele regenval ook in Nederland voor problemen gaat zorgen. De beide landen hebben daarom vergaande maatregelen aangekondigd.

In Duitsland was al een meerderheid voor het mobiliseren van kappers. Ook Nederlandse kappers zullen gaan helpen met het droog maken van de ondergelopen gebieden. Volgens Eugène Driehoek, voorzitter van het Nederlands kappersgilde, gaat dat met niks anders zo goed als met een föhn.

“Ik zie al dagen brandweermannen met pompen in de weer. Ze bouwen dijken enzovoorts, maar dat heeft geen enkele zin. Wanneer je water wegpompt, zal het altijd naar het laagste punt terugvloeien, waardoor het eigenlijk schijnhulp is. Wanneer het ons lukt om het water te verdampen, zijn we definitief van het probleem af”, legt Driehoek uit.

Foto: Nieuwspaal

Enkele tientallen föhns liggen al klaar om ingezet te worden.

Zijn föhns krachtig genoeg om zo veel water te laten verdampen? “Absoluut”, zegt Driehoek stellig. “Wij gebruiken professionele föhns, zoals de BaByliss Pro Vulcano. Dat is een krachtig wapen hoor. Dat apparaat wordt al dertig jaar met succes ingezet tegen het haar van Beatrix.”

 
Deel dit artikel: