20 ℃

Kapotzwijgen Max Verstappen bijna gelukt

Het is de media bijna gelukt om helemaal geen aandacht te besteden aan de teleurstellende prestaties van Max Verstappen bij de Grand Prix van Brazilië. Het verloop van de race was maandag op geen enkele voorpagina meer te vinden.

Foto: Abdul Razak Latif / Shutterstock.com

Volgens autosportjournalist Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire was het hoog tijd dat de media een stapje terug deden. “In de afgelopen tijd heeft hij veel meer aandacht gekregen dan hij verdient. Daardoor zijn veel mensen in hem gaan geloven. Er zijn verwachtingen geschapen die hij nooit waar kan maken. Het was goed om Max eventjes kapot te zwijgen”, aldus Kammerlaan.

De mediaboycot was een succes: de zwakke prestatie van Verstappen in Brazilië werd door de meeste media zorgvuldig verzwegen. “Alle grote nieuwssites deden aan de boycot mee. Bij De Telegraaf, Nu.nl en zelfs de NOS was Max al een half uur na de finish van de voorpagina verdwenen. We kunnen spreken van een geslaagde samenwerking. Daar mogen we best trots op zijn”, lacht Kammerlaan.

Alleen AD.nl besteedde nog een lang artikel aan de jonge coureur. “Heel jammer. Verstappen zou daardoor kunnen denken dat Nederland nog geïnteresseerd in hem is”, zucht Kammerlaan. “Als we hem geen aandacht meer geven, stopt hij vanzelf. Bij Dick Advocaat is dat ook gelukt.”

 
Deel dit artikel: