22 ℃

Kan Willem-Alexander wel koning blijven nu hij een leesbril heeft?

Kan Willem-Alexander wel koning blijven nu hij een leesbril heeft?
Foto: YT CC

DEN HAAG - Overal in Nederland is geschrokken gereageerd op de leesbril van koning Willem-Alexander. Veel Nederlanders vragen zich af of Willem-Alexander nog wel geschikt is als koning nu zijn gezichtsvermogen zo slecht is.

Op Prinsjesdag trad koning Willem-Alexander voor het eerst in de openbaarheid met zijn ooghulpmiddel. Deskundigen schatten de sterkte van de leesbril op +1 tot +2,5. “Willem-Alexander was ooit een krachtige man met een militaire training en een scherpe visie. Maar zijn fitte lichaam gaat hard achteruit. Kennelijk heeft de ouderdom nu ook al zijn ogen bereikt”, zegt koningshuisverslaggever Jan Asmodée.

Tijdens het voorlezen van de Troonrede maakte Willem-Alexander met zijn leesbril een fragiele indruk. Een schril contrast met zijn moeder, die de Troonrede tot op hoge leeftijd zonder bril kon voordragen.

Hoe lang koning Willem-Alexander zijn werk nog kan blijven doen, is volgens Asmodée moeilijk te zeggen: “Hij is pas 56. Dat hij op deze leeftijd al een bril nodig heeft om te kunnen lezen, is natuurlijk wel zorgelijk. Het is ergens natuurlijk ook wel sneu om hem zo snel te zien aftakelen. Maar ja, wie durft dat tegen hem te zeggen?”

 
Deel dit artikel: