16 ℃

Na de overgang nog aantrekkelijk zijn… kan dat?

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Dat vrouwen met het ouder worden iets van hun schoonheid inleveren is een feit. Maar is het mogelijk om ook ná de overgang nog aantrekkelijk te zijn? Wij vroegen het aan verouderingsexpert Victor Monsberg.

“Regelmatig krijg ik vrouwen van een jaar of veertig, vijftig, in mijn praktijk met twijfels over hun aantrekkelijkheid. Wat mij betreft is die twijfel terecht”, zegt Monsberg. “De manier waarop mannen en vrouwen ouder worden is verschillend. Je zou kunnen zeggen dat vrouwen een soort houdbaarheidsdatum hebben.”

Vrouwen zijn na de overgang dus minder aantrekkelijk? “Zeker”, aldus Monsberg. “Maar de vraag is hoe een vrouw ermee omgaat. Kijk, als je als vrouw na de overgang nog allerlei verwachtingen hebt, zoals interesse van mannen en een seksleven, dan is dat niet realistisch. Na de overgang moet je je verwachtingen bijstellen. Zoek je geluk in andere zaken. Want ook ná de overgang heeft het leven nog veel moois te bieden. Lees bijvoorbeeld eens een mooi boek, of ga een stukje wandelen.”

 
Deel dit artikel: