13 ℃

Kan deze man een panda zwanger maken?

“Een beetje zenuwachtig ben ik wel”, geeft hij toe. “Er is maar één pandavrouwtje in ons land. Wat als ze mij niet leuk vindt?”

Foto: Oneinchpunch / Shutterstock.com

Een jaar na de aankomst in Ouwehands Dierenpark hebben de panda’s Xing Ya en Wu Wen nog niet gepaard. Het dierenpark heeft al talloze pogingen gedaan om de bedreigde dieren met elkaar te laten paren, maar tevergeefs. Daarom wordt nu gepoogd de vrouwtjespanda te bevruchten met mensenzaad. De keus is gevallen op Teun Coolwinkels (32) uit Veenendaal.

“Ik heb het eerst met mijn vriendin besproken. Zij moet het er natuurlijk wel mee eens zijn. Het is toch een soort vreemdgaan. Gelukkig heb ik haar toestemming. Het gaat immers over het voortbestaan van een hele diersoort”, zegt Teun.

Veel kansen krijgt Teun niet. Een vrouwtjespanda is maar zeven dagen per jaar vruchtbaar. Vandaag moet het gebeuren. “Ik ben vanmorgen vroeg opgestaan en heb twee rauwe eieren gegeten. Dat schijnt goed te zijn voor mijn potentie”, zegt hij. “Vorige week heb ik haar al voorzichtig een beetje gevingerd. Maar je weet natuurlijk nooit of zo’n beest zin heeft in meer. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Ik wil wel.”

 
Deel dit artikel: